Sunday 17 February 2013

Toit Tallinnas: lühike sissejuhatus || Food in Tallinn: a short introduction

 
Oo, Tallinn, keskaegne Disneyland Soome lahe ääres.
Olles õnnistatud vägagi ilusa Vanalinnaga on toonud kaasa selle paratamatu needuse, mille all kannatavad kõik maailma turistisihtkohad: kogu vanalinn ja selle ümbrus punnitab kõrge hinna eest keskpärast sööki pakkuvatest restoranidest, kes kõik loodavad külastavate masside taskutest oma osa saada.
Tallinn pole muidugi mitte keskaegne muuseum või lõbustuspark, kus elavad ainult ettekandjad, giidid ja kahtlasi teenuseid pakkuvad neiud. Tallinn on ikka päris linn, kus elavad päris inimesed ja need inimesed tahavad süüa.. hästi süüa.. ja normaalse hinna eest.
Nii et oled sa üks nendest kohalikest kes otsib midagi hamba alla pärast rasket tööpäeva, või midagi millesse absorbeerida alkoholi pärast reedeõhtust joomingut, või oled sa külaline kes on liiga nutikas selleks et pseudo-folkloorses kostüümis ettekandjalt 20 Eurone “Rüütli kotlet” tellida, me loodame et see blogi aitab sul leida selle järgmise maitsva ampsu Tallinna tänavatel. 
___________________________________________________________________________________

Aah, Tallinn, the medieval Disneyland on the shores of the Baltic Sea.
Being blessed with a rather beautiful Old Town has brought along the unavoidable curse from which all tourist destinations around the globe suffer from: Restaurants serving bland food at high prices are mushrooming all over the town, every single one hoping to get their share from the wallets of the visiting hordes.
Now, Tallinn is not just a medieval museum or an amusement park, inhabited only by waiters, tourist guides and young ladies offering dubious services. It is a real town, inhabited by real people (about 400 000 of them, give or take) and these people want to eat.. and eat well, and have value for money.
So whether you are one of those locals, looking for a quick meal after a hard days work, or something to soak up all that alcohol after a Friday night binge, or perhaps a visitor who is far to clever to order a 20€ “Knight's cutlet” from a waitress clad in quasi-folkloric costume, we hope this blog will help you to find that next tasty bite on the streets of Tallinn.

2 comments:

  1. Ma pole kunagi näinud ega kuulnud sellistest inimestest nagu dr Idialu. Dr Idialu on inimkujul jumal, inimesed nimetavad teda maapealseks jumalaks. Mu abikaasa petab mind alati ja iga kord, kui ma ütlen talle, et lõpeta petmine, ärritub ta ja ähvardab majast lahkuda, jätkab ta mitu kuud petmist, sest toob teise naise koju, kui mind seal pole. Armastasin teda nii väga ega tahtnud teda kaotada, kuid oma suureks üllatuseks tulin ühel päeval tema töölt tagasi ja avastasin, et ta võttis oma asjad ja läks teise naise juurde elama. Ma nutsin ja jäin pikka aega üksi, kuni mu sõber kontoris rääkis mulle, kuidas dr Idialu aitas tal pärast 6-aastast lahutust oma abikaasa tagasi tuua, nii et võtsin WhatsApi kaudu kohe ühendust doktor Idialuga ja rääkisin talle oma olukorrast ning ta ütles mulle : ta aitab mind ja mu abikaasa tuleb tagasi ja palub mind põlvili 12-16 tunni jooksul. Tegin kõik, mida doktor Idialu mulle ütles, ja minu suureks rõõmuks juhtus kõik 13 tunni jooksul täpselt nii, nagu doktor Idialu enne ütles. Mu abikaasa tuli minu juurde tagasi ja kukkus põlvili, nuttes ja andestades talle andeks. Kas vajad abi? Võtke arsti Idialuga kohe ühendust e-posti teel: doctoridialuspellcaster@gmail.com või WhatsApp: +2348091890776

    ReplyDelete
  2. Moj mož je varal z mojo prijateljico, preselil se je k drugi ženski. Moj mož, ki ne bi mogel brez mene zdaj ne želi videti mene. Tako sem vesel, da sem dobil moj ljubek mož nazaj, ko sem bil scammed dvakrat ponaredek urok caster, ampak se zahvaljujem Bogu, da dr Lomi pomagal pripeljati nazaj moj mož brez odlašanja brez kakršne koli oblike prevara dejavnosti. Obrnite se na tega Boga poslal urok caster na njegovo WhatsApp številko;+2349034287285 Ali Email; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM obljubim, da vam bo pomagal rešiti vaš odnos problem, njegove besede so prepričani!

    ReplyDelete