Sunday 17 February 2013

Nõmme Kebab



Klassika.

 Nõmme Kebab (Jaama 3, Tallinn) eksisteerib juba tosin aastat, mis Tallinnas tähendab põhimõtteliselt sama nagu igavesti.
Asukohaks on väike puumaja Nõmme keskuses, palkseintega söögitoas on kolm lauda, lett ja ülilihtne menüü: valida on kas kebab pitaga või kebab friikatega, mõlemad variandid on saadaval nii suure, kui väikse portsionina.
Tütarlaps leti taga oli sõbralik (mis pole Tallinnas üldse mitte iseenesestmõistetav) ja söögi saime kätte kõigest mõne minutiga.
Suured portsionid on ka tõesti korralikult suured, kindlasti piisavalt suured keskmise meessoost näljase jaoks. Väikseid variante soovitaks pigem daamidele.
Liha Nõmme Kebabis on väga hea: Suured mahlased tükid päris liha (siga), mitte see rasvaga immutatud papi moodi ollus, mida paljudes kebabikohtades pakutakse. Siin on korralik kraam.
Friikad ei ole jämedad Belgia/Hollandi tüüpi, vaid peenikesed McDonalds'i tüüpi. Maitse ja krõbedusega on kõik korras. Liha ja friikad on kaetud suure hulga hapukoore/majoneesi kastme ja ketšupiga, ning toiduhunniku otsa on kühveldatud korralik kogus marineeritud sibulat.
Sibul ise on suurepärane, aga järgmine kord kui tellin siis küsin kindlasti vähem kastet ja ketšupit, kuna standard pannakse neid nii ohtrasti et selleks ajaks kui jõuad oma taldrikutäie alumise kolmandikuni, on friikatest ja soustidest moodustunud ühtlane happeline plöga (plögastumine pitaga varianti ei puudutanud).
Kuid see on ka ainuke kriitika selle muidu igati korraliku kõhutäie kohta. Ei midagi peent, ei mingit “käsitöö/kohalik päritolu/jätkusuutlik” fancy-schmancy't, lihtsalt aus, odav, maitsev lihane kõhutäis.

Ka väärt mainida: taustamuusikaks olev raadio (tõenäoliselt Sky Plus) ei ole liialt kõvaks keeratud, nii et jutuajamiseks pole vaja häälepaelu pingutada.
___________________________________________________________________________________

A Classic.

 Nõmme Kebab (Jaama 3, Tallinn) has been around for a dozen years, which, according to Tallinn standards, means just about the same as Forever.
Situated in a small wooden house in the borough of Nõmme, it sports three tables, a counter and the simplest of menus: you either have kebab with bread or kebab with fries, with the variation of both being available as a small or a large portion.
The lady behind the counter was friendly (not always the case in Tallinn) and our food arrived in just a couple of minutes.
The big portions are positively huge, definitely big enough for an average male eater. The small portions on the menu are more suited for the ladies.
The kebab meat in Nõmme Kebab is excellent: big juicy chunks of real meat (pork), unlike in many other kebab places where the “meat” resembles cardboard pulp soaked in crease. Not so here.
The fries are not the Belgian/Dutch style fat fries, rather the McDonalds-esque thin type. Taste and crispiness are pretty good. The fries and meat are covered in copious amount sour cream and mayonnaise based sauce and ketchup and everything is topped off with lots of pickled onions.
The onions are excellent but next time I will be ordering my kebab with less sauce and ketchup as she likes to literally drown your fries and meat with them, with the consequence that by the time you reach the lower one third of your plate, the fries are reduced to a wet sour goo (the variant with bread does not suffer from this sauce soaking).
But that is about the only criticism I can level on otherwise an excellent meal: nothing fancy, none of that “artisanal/locally-sourced/sustainable” thing going on, just a cheap, honest, good meaty meal.

Perhaps also worth mentioning: the background music (most likely Sky Plus) was not overly loud, making conversation on a normal vocal level entirely possible.

No comments:

Post a Comment