WingStopp (Kunderi 23, Tallinn) on suhteliselt ebatavaline lind meie suurepärase
linna kulinaarses taevas. Kuigi USA stiilis
kanatiibu pakutakse küll ka mõnes teises Tallinna
toitlustusettevõttes, on WingStopp siiski ainuke, kes puhtalt
Tänavatoidu kategooriasse langeb. Pesitsedes ühe endise keldripoe
ruumides Kunderi tänaval, on nende põhiline modus operandi
kaasamüük, siiski on ka võimalik kohapeal süüa, eelduseks et sa väga üüratut kogust ei telli, kuna lauad on väiksed (ja
ümmargused).
Ja nüüd siis
tiivad ise.
Võtsime nii
Traditsioonilised Tiivad (ilma krõbeda koorikuta), kui ka Krõbedad
Tiivad. Krõbedad Tiivad osutusid suurepärasteks: Koorikul oli
täpselt õige krõbedus ja liha sees mõnusalt mahlane. Koos
saadaval olevate erinevate dippikastetega (soovitaks neist kõige
enam mee-sinepi varianti) kõlbaksid need tiivad täiesti mõne uhke
Lõunaosariikide tiivaempooriumi menüüsse.
Kahjuks ei saa sama
öelda Traditsiooniliste Tiibade kohta. Võib-olla ei olnud meil
lihtsalt õnne, aga neid tiibu saab kirjeldada ainult kui seisnud,
üles soendatud ja kuivad.
Ka eelroad/ampsud
polnud eriti hästi välja kukkunud.
Jalapeno Ampsude juures ootasime seda mõnusat silmi märjaks
tegevat, nina jooksma ajavat (järgmisel päeval pärakat kipitama
panevat) teravust, seda aga polnud kusagil leida. Kui teravust mõõta
skaalal 1 kuni 10, siis need Jalapeno Ampsud saavad 1, või lausa 0..
ehk siis tegemist on pigem friteeritud juustuampsuga. Sibularõngad
olid pisut etemad, lihtsalt koorik oli liiga paks ja sibul ise vaevu
äratuntav.
______________________________________________________________________________________
WingStopp (Kunderi 23, Tallinn) is a relatively rare bird in the culinary skies of our
fine city.
Although US style chicken wings are
served in a couple of establishments in Tallinn, WingStopp is the
only one that can be classified as Street Food. Located in a basement
in Kunderi, their main modus operandi is take-away, however you can
eat in-house as well, provided you do not order humungous amounts of
wings, since the tables are rather small (and round).
Now the wings themselves.
We took Traditional Wings (without the
crunchy crust) and Crispy Wings. The Crispy Wings were wonderful: The
crusty coat had the right crispiness to it and the meat inside was
juicy. Complemented by a variety of dipping
sauces (we recommend honey-mustard), these wings would not be out of
place on the table of some fine chicken wing emporium in the Deep
South.
Sadly we can not say the same about the
Traditional Wings. Perhaps we were just unlucky, but the only way to
describe them is stale, re-heated, dry.
Unfortunately the appetizers were not
that great either. When ordering a Jalapeno Bite (or anything with
jalapeno) we expect a nice sharp kick, that tear inducing, snot
loosening (and sphincter burning) goodness. Sadly none of that was present. On a scale 1 to
10 the Jalapeno Bite scores spiciness level of 1, or even 0, making it no more than a deep fried cheesy poof. The onion rings were a
bit better, just that the crust was far too thick and the taste of
onion far too weak.
No comments:
Post a Comment