Monday, 4 March 2013

WingStopp



WingStopp (Kunderi 23, Tallinn) on suhteliselt ebatavaline lind meie suurepärase linna kulinaarses taevas. Kuigi USA stiilis kanatiibu pakutakse küll ka mõnes teises Tallinna toitlustusettevõttes, on WingStopp siiski ainuke, kes puhtalt Tänavatoidu kategooriasse langeb. Pesitsedes ühe endise keldripoe ruumides Kunderi tänaval, on nende põhiline modus operandi kaasamüük, siiski on ka võimalik kohapeal süüa, eelduseks et sa väga üüratut kogust ei telli, kuna lauad on väiksed (ja ümmargused).
Ja nüüd siis tiivad ise.
Võtsime nii Traditsioonilised Tiivad (ilma krõbeda koorikuta), kui ka Krõbedad Tiivad. Krõbedad Tiivad osutusid suurepärasteks: Koorikul oli täpselt õige krõbedus ja liha sees mõnusalt mahlane. Koos saadaval olevate erinevate dippikastetega (soovitaks neist kõige enam mee-sinepi varianti) kõlbaksid need tiivad täiesti mõne uhke Lõunaosariikide tiivaempooriumi menüüsse.
Kahjuks ei saa sama öelda Traditsiooniliste Tiibade kohta. Võib-olla ei olnud meil lihtsalt õnne, aga neid tiibu saab kirjeldada ainult kui seisnud, üles soendatud ja kuivad.
Ka eelroad/ampsud polnud eriti hästi välja kukkunud. Jalapeno Ampsude juures ootasime seda mõnusat silmi märjaks tegevat, nina jooksma ajavat (järgmisel päeval pärakat kipitama panevat) teravust, seda aga polnud kusagil leida. Kui teravust mõõta skaalal 1 kuni 10, siis need Jalapeno Ampsud saavad 1, või lausa 0.. ehk siis tegemist on pigem friteeritud juustuampsuga. Sibularõngad olid pisut etemad, lihtsalt koorik oli liiga paks ja sibul ise vaevu äratuntav.
______________________________________________________________________________________

WingStopp (Kunderi 23, Tallinn) is a relatively rare bird in the culinary skies of our fine city.
Although US style chicken wings are served in a couple of establishments in Tallinn, WingStopp is the only one that can be classified as Street Food. Located in a basement in Kunderi, their main modus operandi is take-away, however you can eat in-house as well, provided you do not order humungous amounts of wings, since the tables are rather small (and round).
Now the wings themselves.
We took Traditional Wings (without the crunchy crust) and Crispy Wings. The Crispy Wings were wonderful: The crusty coat had the right crispiness to it and the meat inside was juicy. Complemented by a variety of dipping sauces (we recommend honey-mustard), these wings would not be out of place on the table of some fine chicken wing emporium in the Deep South.
Sadly we can not say the same about the Traditional Wings. Perhaps we were just unlucky, but the only way to describe them is stale, re-heated, dry.
Unfortunately the appetizers were not that great either. When ordering a Jalapeno Bite (or anything with jalapeno) we expect a nice sharp kick, that tear inducing, snot loosening (and sphincter burning) goodness. Sadly none of that was present. On a scale 1 to 10 the Jalapeno Bite scores spiciness level of 1, or even 0, making it no more than a deep fried cheesy poof. The onion rings were a bit better, just that the crust was far too thick and the taste of onion far too weak.

No comments:

Post a Comment